آموزش جامع و پروژه محور HTML5 و CSS3

آموزش جامع و پروژه محور HTML5 و CSS3

تاریخچه زبان HTML

برای اینکه بفهمیم HTML از کجا آمده است، باید یک سفر کوتاه به سال 1991 داشته باشیم. زمانی که آقای تیم برنرز لی کار خود را روی 18 تگ یا برچسب ساده شروع کرد و اولین نسخه HTML را ایجاد کرد.

HTML هر روز بهبود می یابد و ویژگی های بیشتری را در قالب تگ های مفیدتر در هر نسخه در اختیار طراحان قرار می دهد. به این ترتیب این زبان به تدریج مشکلات قبلی خود را حل می کند. HTML4 در سال 1999 معرفی و به بازار عرضه شد و می توانست برای مدت طولانی توسط برنامه نویسان و طراحان وب استفاده شود تا اینکه با معرفی HTML5 بزرگترین تحول در تاریخ HTML رخ داد.

این نسخه از HTML توانسته است به توسعه دهندگان در طراحی وب سایت های ریسپانسیو و واکنش گرا کمک شایانی کند. شما هم کنون برای دریافت آموزش های صوتی و تصویری دوره جامع و پروژه محور  HTML5 و CSS3  می توانید به لینک این صفحه مراجعه نمائید و یا به از مشاوران و متخصصان وبسایت دروس آموز مشاوره بگیرید.

آموزش جامع و پروژه محور HTML5 و CSS3
HTML5 چیست؟

در این بخش به این موضوع خواهیم پرداخت که HTML5 چیست و چه تفاوتی با HTML دارد. تا سال 2008، بازار HTML4 داغ و به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفت. اما مشخص بود که این نسخه از HTML نقاط ضعفی دارد و باید به روز شود.

به همین دلیل، شرکت WHATWG توسعه این زبان را بر عهده گرفت و استانداردهای آن را بهبود بخشید. ضعف اصلی که باید روی آن کار می شد مربوط به مالتی مدیا و گرافیک بود. HTML5 در سال 2014 تحت یک بروزرسانی بزرگ قرار گرفت در این آپدیت تگ های جدید به این زبان اضافه شد که اثر بسیار مثبتی در ارتقا کیفیت و بهبود تجربه کاربری داشت.

پس از این به روز رسانی، طراحی سایت ها ساختار مناسبی پیدا کرد و مفاهیم قدیمی (مانند استفاده از جداول در بدنه اصلی صفحات) کنار گذاشته شد. شما همچنین می توانید برای آموزش جامع و پروژه محور HTML5 و CSS3 از همکاران و پشتیبانان سایت دروس آموز کمک بگیرید.

آموزش جامع و پروژه محور HTML5 و CSS3 برای افراد مبتدی

HTML چگونه کار می کند؟

HTML عناصر مختلفی از جمله پاراگراف ها، لیست ها، تصاویر، صدا و غیره را برای ایجاد چارچوب اولیه یک صفحه وب ترکیب می کند. به عبارت ساده، بدنه اصلی صفحه وب را با این زبان فرا متن ها ایجاد می کنیم. اکنون که با عملکرد اصلی این زبان فرا متن ها آشنا شدید، به یک مثال می رویم.

اگر HTML را به عنوان یک ساختمان در حال ساخت در نظر بگیریم، مهندس عمرانی که پایه‌ها را می‌گذارد و داربست را می‌سازد، همان شخصی است که ساختار اصلی صفحات وب HTML را می‌سازد. همچنین، یک مهندس معماری که وظیفه دارد ظاهر یک ساختمان را زیباتر کند، مانند کسی است که با CSS کدنویسی می کند.

البته در دنیای وب معمولا وظیفه کدنویسی HTML و CSS بر عهده یک نفر است. فایل های این زبان فرا متن ها با پسوند .htm یا .html در سیستم ذخیره می شوند.

سایت دروس آموز یکی از بهترین مراکزی است که HTML5 و CSS3 را به صورت جامع و پروژه محور تدریس می کند.

این فایل ها تقریبا توسط تمامی مرورگرهای وب پشتیبانی می شوند و به راحتی می توانند محتویات آنها را مشاهده کنند. نکته این موضوع است که عناصر داخل سایت که ترکیبی از کد، تصویر، انیمیشن، ویدئو یا موارد دیگر هستند، به اطلاعات نمایش داده شده برای کاربران تبدیل می شوند.

تگ چیست؟

HTML عناصر مختلف را با کمک تگ ها ترکیب می کند و هر کاربر بنا به نیاز خود از آنها استفاده می کند. تگ ها عناصری هستند که وظایف متفاوتی دارند و کارشان با فراخوانی شروع می شود و با بسته شدن تگ به پایان می رسد. به عنوان مثال، تگ p برای نوشتن پاراگراف ها در HTML استفاده می شود و وقتی پاراگراف تمام شد، تگ نیز بسته می شود. همچنین از تگ a در صفحات وب برای نمایش لینک ها استفاده می شود و شما برای آموزش جامع و پروژه محور HTML5 و CSS3 می توانید به وبسایت دروس آموز مراجعه نمائید.

آموزش جامع و پروژه محور HTML5 و CSS3
css چیست؟

ابتدا باید بدانید Css به چه معناست. CSS مخفف عبارت Cascading Style Sheet (CSS) است. زبان نشانه گذاری CSS یک زبان طراحی صفحه وب برای ایجاد و ایجاد ظاهر اسناد و اطلاعات برای وب سایت ها است.

css یکی از رایج ترین و محبوب ترین ابزار برای طراحی وب سایت های نوشته شده با زبان فرا متن ها (HTML یا XHTML) است. همچنین از زبان های برنامه نویسی دیگر مانند XML ساده، SVG و XUL نیز پشتیبانی می کند. هنگام کدنویسی با استفاده از CSS، می توانید سبک سایت مانند رنگ، فونت، تصاویر پس زمینه و غیره را تغییر دهید.

برخی از کاربردهای CSS عبارتند از:

• ارتفاع و عرض را تعیین کنید
• طراحی وب سایت واکنش گرا
• انتخاب پس زمینه
• انتخاب مکان یک عنصر مانند متن یا عکس و…
• تعیین چیدمان متن ها (چپ چین، راست چین، و غیره)
• تعیین فاصله عناصر از یکدیگر
• تغییر در نحوه نوشتن (فونت، رنگ و غیره)

ساختار کدهای css

ساختار کد CSS از دو بخش تشکیل شده است:

• انتخابگر (Selector)
• بلاک اعلان (Declaration)

انتخابگر (Selector)

اگر می خواهید سبک خاصی به یک قطعه html بدهید، باید یک تگ انتخاب کنید تا بتوانید کدهای Css را روی آن اعمال کنید. عنصر انتخاب شده می تواند یک پاراگراف، تصویر یا عنوان باشد.

انتخابگرهای CSS به چند دسته تقسیم می شوند:

انتخابگر آیتم:

با استفاده از این انتخابگر می توانید یک تگ خاص را انتخاب کنید و تغییرات شخصی سازی شده را روی آن اعمال کنید، برای مثال می توانید تگ <p> را در یک صفحه وب انتخاب کنید و رنگ آن را به قرمز تغییر دهید.


انتخابگر شناسه:

اگر می خواهید سبک های CSS در گروهی از تگ ها تعریف شوند، باید از انتخابگر ID استفاده کنید. برای این کار باید یک شناسه در کد HTML برای برچسبی که می خواهید استایل آن را تغییر دهید تعریف کنید سپس در قسمت Css شناسه مورد نظر را انتخاب کرده، استایل و تغییرات شخصی سازی شده خود را روی آن اعمال کنید.
دستورات فقط برای یک شناسه خاص اعمال می شود که با علامت # در ابتدای آن مشخص شده است.

انتخابگر کلاس:

برای این کار باید تمام تگ هایی را که می خواهید در یک کلاس یکسان به نظر برسند تعریف کنید و به بخش CSS به عنوان ID بروید و استایل مورد نظر خود را در آن کلاس تعریف کنید. ویژگی کلاس را با “ در نظر بگیرید. در ابتدا می توان آن را تشخیص داد.

بلاک اعلان (Declaration)

با استفاده از این قسمت که بین {…} قرار می گیرد، می توانید تعیین کنید که چه سبکی برای تگ های انتخاب شده اعمال شود. این بخش از دو بخش “ویژگی” و “مقدار” تشکیل شده است که باید مشخص کنید عنصر انتخاب شده دارای چه ویژگی و مقداری است. برای مثال مشخص کنید که تگ h1 آبی باشد یا اندازه فونت 14 پیکسل باشد.

استایل شیت چیست؟

شیوه نامه مجموعه ای از قوانین و کدهای css است که به مرورگر می گوید چگونه یک تگ HTML را نمایش دهد. میتوانید برای یادگیری کاربردی و پروژه محور HTML و CSS از سایت دروس آموز دیدن کنید سایت دروس آموز از تدریس تا درآمد از طریق آموزش جامع و پروژه محور  HTML5 و CSS3 همراه شما هنرآموزان است.


فایل css چیست؟

css با ایجاد یک فایل css. همچنین به شما این امکان را می دهد که صفحه مورد نظر را در چندین حالت نمایش مختلف مانند حالت نمایش مانیتور، حالت نمایش چاپ، در حالت تشخیص گفتار (برای مرورگرهای مبتنی بر تشخیص صدا) و همچنین در تنظیم صفحات مرورگر تلفن همراه به درستی نمایش دهید.

چگونه CSS را به HTML اضافه کنیم

نحوه اتصال فایل css به فایل html به سه روش زیر انجام می شود:

• CSS خارجی
• CSS داخلی
• CSS درون خطی

CSS خارجی

با استفاده از روش CSS خارجی که پرکاربردترین روش استفاده از استایل شیت است، می توانید با تغییر فایلی که قبلا ایجاد شده است ظاهر سایت را تغییر دهید. محل قرارگیری کدهای css در روش خارجی به این صورت است که باید کدهای css را جداگانه در کد ادیتور بنویسید و با پسوند css ذخیره کنید.

حال باید این فایل را با دستورات html به فایل اصلی پیوند دهید. برای این کار می توانید فایلی را که قبلا ایجاد کرده اید در تگ <link> در قسمت <head> وارد کنید.

سایت دروس آموز با آموزش کاربردی و پروژه محور HTML و CSS طراحی وبسایت را برای شما تبدیل به یک شغل می کند و کد نویسی برای شما لذت بخش می شود.

CSS داخلی

CSS داخلی زمانی استفاده می شود که یک صفحه از سایت باید سبک خاصی داشته باشد. به این ترتیب تغییرات مورد نیاز را در قسمت <head> در تگ <style> اعمال می کنید.

آموزش جامع و پروژه محور HTML5 و CSS3

CSS درون خطی

نحوه استایل دادن به کدهای html با استفاده از کدهای css در متد Inline CSS زمانی استفاده می شود که می خواهید یک استایل را روی یک تگ خاص اعمال کنید. در این روش تغییرات مستقیم بر روی همان تگ اعمال می شود و تاثیری بر تگ های بیرونی ندارد.

 

دوره جذاب آموزش جامع و پروژه محور HTML5 و CSS3 را با کیفیتی که انتظار داشتید و قیمتی که انتظار نداشتید را با ما تجربه کنید

 

سینتکس زبان css چیست؟

css دارای یک سینکس ساده است که از کلمات کلیدی ساده انگلیسی برای طراحی و تنظیم مشخصات صفحه استفاده می کند. یک شیوه نامه شامل فهرستی از قوانین است. هر قانون از یک یا چند انتخابگر یا بلوک اعلان تشکیل شده است.

هر بلوک اعلان شامل لیستی از بلوک های اعلان متغیر دیگر است.
هر اعلان متغیر حاوی یک کلون (:) و یک مقدار است. علاوه بر این، اگر قرار باشد چندین متغیر در یک بلوک اعلام شود، هر متغیر با یک نقطه ویرگول (;) از هم جدا می شود.

نتیجه گیری

هدف از تولید css در واقع جداسازی اطلاعات محتوا (نوشته شده به زبانی مانند HTML) از اطلاعات ظاهری مانند طرح بندی صفحه، رنگ، اندازه و نوع فونت است. این جداسازی باعث افزایش سرعت دسترسی و ریسپانسیو سایت، انعطاف بیشتر در کنترل ویژگی های ظاهری و شخصی سازی، امکان طراحی صفحات وب متعدد که با فرمت یکسان ذخیره شده اند و باعث جلوگیری از پیچیدگی و کارهای تکراری برای برنامه نویسان در طراحی وب سایت می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری مطلب:
جستجو کردن